شايد بارزترين ويژگى جشنواره گستردگى و تنوع حضور رشته هاى گوناگون است


يادداشتي از مجيد مصلحي؛ مدير كل امور استا نها و مجلس و مدير جشنواره

سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استانى حوزه هنرى در حالى آغاز می شود كه اين جشنواره نو پا توانسته است جايگاه خود را در نزد هنرمندان مراكز استاني بيابد تجربه ي دو دوره گذشته با بررسى و تحليل هاى به عمل آمده نقاط قوت و آسيب اين جشنواره را مشخص و سومين دوره مى تواند با بهره گيرى از اين تجارب فصلى جديد را رقم زند. در سال 1385 به بركت نامگذارى آن تحت عنوان سال پيامبر اعظم (ص) و با شعار يك گام به پيش كه بر گرفته از سخنان مقام معظم رهبرى در نوروز آن سال بود جشنواره آثار و توليدات شكل گرفت و اين شعار به عنوان سر لوحه ي جشنواره قرار گرفت و تلاش شد در هر دوره يك گام به پيش برداشته شود. شواهد و قرائن مؤيد موفقيت تحقق اين شعار است.
جشنواره آثار و توليدات را چند ويژگى از ديگر جشنواره ها متمايز مى نمايد. شايد بارزترين ويژگى آن گستردگى و تنوع حضور رشته هاى گوناگون و اصناف مختلف حوزه هنرى در يك زمان و مكان باشد. ويژگى كه سبب مى شود تا اصناف گوناگون هنر با گردهمايى ضمن بهره گيرى از تجارب و تخصص هاى خود با آثار يكديگر بيشتر آشنا شده و بستري مناسب براي تعامل سازنده تر فراهم سازد.
حضور استعدادهاى جوان هنرى و اساتيد در كنار يكديگر خود به ارتقاء سطح تكنيك هنرمندان مى انجامد و از سوى ديگر به علت فضاى خاص جشنواره جوانان در كنار اساتيد به توليد اثر نيز پرداخته و از آداب معنوى و سلوك هنرى بزرگان عرصه هاى گوناگون نيز بهره مند مى شوند. جشنواره آثار و توليدات بزرگترين گردهمايى هنرمندان تمام رشته ها از تمام كشور پهناور و عزيزمان ايران اسلامى است.
اين جشنواره محلى است براى ارائه و عرضه آثار هنرمندان اقصى نقاط كشور با آثارى كه بيانگر دريافت و ترجمان هنرمندان از مفهوم هنر دينى است، هنرى كه خواستار بيان مفاهيم متعالي و مفاهيم والاى انسانى و اسلامى است و بيانگر شيدايى و شوريدگى هنرمندانه آنان ا ست.ايران زمين به علت پهناورى، زيست بوم اقوام مختلفى است كه هر يك از اين اقوام داراى فرهنگ و هنر خاص و بسيار غنى خود هستند.
اين جشنواره علاوه بر ايجاد فضاى متكثر هنرى جلوه هاى چشم نوازى از هنر هر قوم را در معرض ديد قرار مى دهد وا ز آن گذشته اين همنشينى ها به ايجاد و تقويت شبكه ي تعاملى هنرمندان منجر مى شود. تجربه دو دوره برگزاري جشنواره نشان داد ارتباط هنرمندان مراكز با هم پس از جشنواره بيشتر شده و ضمن انتقال تجربيات به يكديگر از غناى فرهنگى هم برخوردار شده اند.
بى شك سومين جشنواره مى تواند گامى مؤثر در راستاى اهداف حوزه هنرى باشد.لذا بر همه عزيزان مراكز استانى كه سال هاست با تمام محدوديت هاى موجود و كمبودهاى پيش رو كمر همت به خدمت در عرصه هنر بسته اند لازم است حداكثر امكانات و استعدادهاى استان را به بهترين نحو بسيج نموده و تلاش مضاعفى براى برگزارى هرچه باشكوه تر اين جشنواره به عمل آورند.
در پايان ا ز خداوند متعال به خاطر تلاش هاي صادقانه و خالصانه همكارانم در مراكز استان ها جهت بر پايي پر شكوه و با كيفيت اين جشنواره ياد و نام نيك مسألت مي نمايم.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره